• Kauneutta Pohjoisen luonnosta
  • Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksiin
  • tilaukset postitetaan Kuusamosta 1-3 vuorokaudessa
  • Kauneutta Pohjoisen luonnosta
  • Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksiin
  • tilaukset postitetaan Kuusamosta 1-3 vuorokaudessa

Luonivan omat

Luoniva – kauneutta luonnosta

Luonivan omat tuotteet saavat inspiraationsa vahvasti luonnosta jo materiaalinsakin vuoksi. Poron- ja hirvensarvi on valtavan monipuolinen ja ekologinen materiaali, josta jo muinaisaikaan ihmiset ovat tehneet koruja sekä käyttöesineitä. Sarvikoruissa voikin aistia pientä menneen ajan mystiikkaa. Käyttäessäsi sarvikoruja, voit uppoutua hetkeksi entisajan maailmaan, jossa kaikki tehtiin vielä käsin ja käytettävissä oli vain luonnon materiaaleja sarvea, puuta, juuria yms. Sarvia on käytetty perinteisesti korumateriaalina jo useita vuosisatoja sitten erityisesti pohjoisissa kulttuureissa, joissa poro on ollut tärkeä elinkeino.

Suomalaisia käsintehtyjä koruja

Kaikki korumme valmistetaan käsityönä omalla verstaallamme Kuusamossa. Sarvikorut ovat saaneet suosiota myös laajemmassa yleisössä niiden luonnollisen ja ekologisen houkuttelevuuden vuoksi. Monet ihmiset arvostavat luonnonmateriaaleja ja pyrkivät valitsemaan kestävämpiä vaihtoehtoja. Sarvi täyttää nämä kriteerit, sillä se on uusiutuva luonnonvara. Porot ja hirvet tiputtavat sarvensa joka vuosi, eikä eläimiä vahingoiteta sarvien takia. Naarasporot kasvattavat pienemmät sarvet ja tiputtavat ne keväällä poikimisen jälkeen. Urosporot voivat kasvattaa vuoden aikana valtavan isot sarvet ja tiputtavat ne syksyllä.

Sarvikoruja käyttämällä lisäät asuusi ripauksen ihanaa luonnollisuutta. Korujemme avulla haluamme myös tuoda niiden käyttäjälle tunteen siitä, että jokainen on arvokas ja täydellinen juuri sellaisena kuin on – aivan kuten luonnossakin. Luonto ei yritä muuttaa itseään vaan elää täysillä omana itsenään. Lisäksi voit sarvikorujen avulla kertoa muille omista arvoistasi.

Sarvikorut ovat myös varmasti uniikki lahjaidea läheisellesi. Tämän lisäksi ne ovat hyvin yleinen tuliainen myös muualle maailmaan – ripaus perinteistä suomalaisuutta!

Valikoimistamme löydät niin korvakoruja, kaulakoruja, rannekoruja (tulossa!) sekä sormuksia. Sarvikorujen ainutlaatuinen ulkonäkö ja kestävyys tekevät siitä oivallisen valinnan miettiessäsi seuraavaa koruhankintaasi. Meiltä löydät yksinkertaisia ja luonnollisia koruja sekä koruja, joissa sarveen tehdään erilaisia kaiverruksia tai siihen hiotaan erityisiä muotoja. Lisäksi löydät koruja, joihin on yhdistetty jotain muuta materiaalia esimerkiksi kivihelmiä tai lasisydämiä, nämä tuovat koruihin lisää erilaisia sävyjä ja visuaalista kiinnostavuutta. Meiltä löytyy pitkiä ja näyttäviä korvakoruja, sekä pieniä ja huomaamattomia nappikorvakoruja. Myös kaulakoruista löydät näyttävämpiä malleja mokkanauhalla sekä sirompia koruja kirurginteräsketjulla.

Korujen materiaali

Käytämme pääasiallisena materiaalina poronsarvea. Saamme sitä paikallisilta Kuusamolaisilta porotiloilta. Hirven sarvia saamme silloin tällöin metsästäjiltä ja lisäksi sarvia saattaa joskus löytää myös itse metsän siimeksestä. Sarvi on luonnollinen materiaali, jota on käytetty korujen valmistuksessa jo pitkään. Se on kestävä, kaunis ja monipuolinen materiaali, joka tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia erilaisina koruina. Sarven sävyt vaihtelevat vaalean harmaasta tumman ruskeaan. Valmistamme kauniisti hiottuja koruja, joissa ei ole mukana sarven pintaa vaan sen sisäosa hiotaan kauniin kiiltäväksi sekä koruja, joissa sarven pinta jätetään mukaan. Emme lisää koruihin ylimääräisiä aineita, esimerkiksi lakkoja.

Joutuessaan ihokosketukseen ihon bakteerit voivat pikkuhiljaa värjätä sarvea, yleensä väri hieman tummuu tai kellastuu – tämä riippuu täysin ihmisen omasta bakteerikannasta ja siksi jokaisen sarven väri muuttuu yksilöllisesti – kaikki eivät muutu ollenkaan.

Sarvikorut eivät pidä kastumisesta, joten poistathan ne peseytyessäsi tai jos käyt uimassa tai saunassa. Jos koru likaantuu voit pyyhkiä korua hieman kastutetulla liinalla, mutta vältä liiallista kastelua.

Käyttämämme metalliosat ovat pääsääntöisesti kirurginterästä. Se on kestävä ja hyvin siedetty materiaali, joka ei tummu ajan saatossa. Toinen vaihtoehto on sterglinghopea, joka on pehmeämpää ja joka saattaa ajan myötä tummua. Hopealle on olemassa hopeankiillotusliinoja ja -tahnoja. Voit puhdistaa hopeaa myös laittamalla kuumuutta kestävään astiaan folion, sen päälle kerroksen suolaa sekä kiehuvan kuumaa vettä ja upottamalla hopean hetkeksi liuokseen. Pidä kuitenkin huoli, että sarviosa ei pääse likoamaan kuumaan veteen.

Korujen valmistus

Valmistamme jokaisen korun osan käsityönä omalla pienellä pajallamme Kuusamossa. Täten jokainen koru on materiaalinsa ja valmistustapansa ansiosta täysin uniikki. Käytettävissämme on käsi- ja vannesaha, dremel-monitoimikone, porakone sekä nippu hiomapapereita. Käsityöläisyys on kokenut inflaation, mutta olemme ylpeitä, että meillä on mahdollisuus olla osa käsityöläisten jatkumoa vielä nykyaikanakin. Lisäksi siirrämme kättentaitoja myös eteenpäin omille lapsillemme.

Uniikit käsityönä valmistetut korut

Normaalin valikoimamme lisäksi, löydät verkkokaupastamme myös osion Uniikit korut, jossa on koruja, joita on tehty vain yksi kappale. Tästä osiosta löytyvät korut voivat olla täysin erilaisia kuin mikään valikoiman koru. Tai sitten se on samanlainen kuin normaalin valikoiman koru, mutta jollain erityisellä twistillä.

Puolukan_kukka