• Kauneutta Pohjoisen luonnosta
  • Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksiin
  • tilaukset postitetaan Kuusamosta 1-3 vuorokaudessa
  • Kauneutta Pohjoisen luonnosta
  • Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksiin
  • tilaukset postitetaan Kuusamosta 1-3 vuorokaudessa

Lahjaideat

Lahjaideat luonnosta

Haluatko muistaa läheistäsi, naistasi, miestäsi, äitiäsi, isääsi, ystävääsi, työkaveriasi tai muuta läheistäsi jollain kauniilla ja Suomessa valmistetulla tuotteella. Sellaisella, joka on varmasti haluttu ja joka kestää pitkään. Olet oikeassa paikassa!

Tältä sivulta löydät lahjaideoita läheisellesi, joka pitää luonnonmateriaaleista sekä luonnon kauneudesta.

Sarvesta valmistelut tuotteet

Kaikki sarvesta valmistetut tuotteet ovat meidän omaa, Luonivan tuotantoa. Luonto on meille rakas asia, joka antaa pyyteettömästi omastaan jatkuvasti. Mekin saamme materiaalimme luonnosta ja otamme sen kunnioituksella vastaan.

Luonnon tarjoamat materiaalit ovat yksilöitä ja esimerkiksi jokainen sarvi on erilainen. Työn edetessä sarvi näyttää luonteensa ja se joko sopii käytettäväksi korumateriaalina tai vaihtoehtoisesti se viedään takaisin luontoon jatkamaan kiertoaan siellä.

Valmistamme kaikki korut ja muut sarvityöt pienellä verstaallamme Kuusamossa. Käsityöläisyys ja perinteiset valmistustavat ovat lähellä sydäntämme. Tuotteistamme et löydä mitään valmiilla muotilla tehtyä, vaan jokainen pieninkin sarven palanen työstetään yksitellen käsin.

Sarvesta valmistetut korut sopivat monenlaiseen tyyliin: skandinaavisen pelkistettyyn, vastapainoksi räikeille väreille ja erityisen hyvin myös ns. boho-tyyliin. Eri korut voivat sopia erilaisiin tyyleihin ja parasta tietenkin on, että jokainen voi valita oman tyylinsä ja sekoitella niitä iloisesti keskenään.

Korumme saavat innoituksensa luonnosta ja monet niistä ovat saaneet nimensä luonnon ilmiöiden mukaan. Tämän ansiosta ne ovat erityisesti luontoa rakastavien ihmisten suosiossa. Kuksa-koru sopii eräilijälle, Halo-koru sellaiselle, johon kuun kierto vaikuttaa ja Polku heille, jotka elämän polku on vienyt toistuvasti metsäisille reiteille.

Poronsarvi on eksoottinen materiaali, jota ei löydy ihan joka maailman kolkasta. Se tekeekin siitä mainion matkamuiston muistuttamaan seikkailuista suomessa tai viemisiksi, jos olet matkustamassa ulkomaille. Korut eivät vie myöskään paljon tilaa, joten ne sujahtavat helposti mukaan.

Lahjaksi kauneutta keittiöön

Keittiön hyötyvälineistö on aina hyvä lahjaidea ja kun annat lahjaksi kauniin leikkuulaudan tai tarjottimen, se ilahduttaa vielä enemmän kuin perus-yksivärinen muovinen versio.

Koivuvanerista valmistetut ja Suomessa painetut taideleikkuulaudat, -tarjottimet ja -lasinaluset ovat saaneet inspiraationsa pohjoisen luonnosta. Niitä on ilahduttavaa katsella myös silloin kun ne eivät ole varsinaisesti käytössä, eli niillä voi myös koristaa taloa taulun lailla. Jos tiedät lahjan saajan keittiön värimaailman, voit valita tuotteet sen mukaan. Näissä tuotteissa on väritys on hempeää, eikä se pomppaa kovin kovasti esille.

Lahjaksi ihania pussukoita

Räikeämpää ja vahvempaa värimaailmaa löytyy taas suloisista pussukoista, joita jokainen tarvitsee! Pussukoissa seikkailevat kotimaisista metsistä tutut linnut sekä muut luontoaiheet. Pussukat ovat hyvin monikäyttöisiä. Ne sopivat kynäpenaaleiksi, meikkipusseiksi, laukun järjestelijöiksi, pikkutavaroiden säilytykseen, ensiaputarvikkeiden säilytykseen, retkipelien kuljetukseen - vain mielikuvitus on rajana. Sen sijaan, että tavarat lojuisivat jossain, voit järjestellä laatikkosi ja autosi hansikaslokeron pussukoiden avulla.

Jos siis lahjan saajalla tahtoo tavarat olla vähän sikin sokin, voisi pussukka olla hyvin varteenotettava vaihtoehto silloinkin. Pussukka ilahduttaa joka kerta, kun sen ottaa käteensä, niin kauniita ne ovat.

Lahjaksi käsityönä valmistettuja laukkuja kierrätyskankaasta

Valikoimastamme löytyy myös muutama pieni laukku, jotka ovat täydellisiä esimerkiksi puhelimen ja avainten kuljetukseen. Laukku on juuri sopivan pieni, että siihen mahtuu vain tärkeimmät tavarat ja jos vaatekerrasta ei löydy taskuja, tämä laukku on silloin siihen oiva lisä. Lahjasetistä löytyy vaihtoehto, jossa laukun mukana tulee Huomaa Joulu -korttipakka, joka on jouluihmisen must have -tuote.


Lahjojen valitseminen voi olla joskus haastavaa. Mutta liikkeelle voi lähteä lahjansaajan mieltymyksistä. Jos hän esimerkiksi pitää linnuista, löytyy leikkuulaudoista, tarjottimista ja pussukoista monia lintuaiheisia vaihtoehtoja. Ainakin Luonivan kauppias ilahtuu lintuihmisenä joka kerta, kun asettelee hedelmiä Liron laulu -tarjottimelleen tai valitsee huulipunaa Kuukkeli-pussukastaan.

Toivottavasti löydät lahjaideoistamme sen täydellisen lahjan ja teet sen avulla lahjan saajan päivästä taas hieman paremman vielä pitkäksi aikaa tulevaisuudessakin.