• Kauneutta Pohjoisen luonnosta
  • Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksiin
  • tilaukset postitetaan Kuusamosta 1-3 vuorokaudessa
  • Kauneutta Pohjoisen luonnosta
  • Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksiin
  • tilaukset postitetaan Kuusamosta 1-3 vuorokaudessa

Meidän tarina

Luonivan tarina sai alkunsa Etelä-Kuusamon metsistä, joissa Tiina pikkutyttönä seikkaili mielellään. Ajantaju hävisi kun hän keitteli sienistä, neulasista, kävyistä ja kivistä soppaa, haahuili mättäältä toiselle, hyppi koirien kanssa ojien yli tai kävi laskemassa talvisin turvekasan päällä mäkeä siskojen kanssa.

Tie vei Kajaanin kautta Ouluun, kunnes Tiina tutustui Mikkoon ja palasikin takaisin kotiseuduilleen. Kesällä vuonna 2020 Tiina löysi isänsä hallista palan poron sarvea. Hän alkoi sitä vähän hiomaan ja tutustui siinä samalla monitoimityökalu Dremeliin. Kyllähän siinä varmaan tunti - toista meni, kunnes palasta poronsarvea olivat muotoutuneet epämääräiset pallerot. "lumipalloheisi" "tai ihan vain lumipallo, tee minullekin tuollaiset!" kommentoivat Tiinan äiti ja sisko.

Poronsarvia löytyi lisää ja Tiina otti niitä mukaansa alkaen suunnittelemaan koruja pihavarastossaan. Käytössä olivat pieni kuviosaha ja isän vanha dremel. Pöytään kiinnitettävä ruuvipenkki oli pakko myös hommata. Pian Mikko kiinnostui asiasta myös ja tekikin pian taidokkaampia korumalleja.

Tänä päivänä Mikko keksii koko ajan uusia tapoja käsitellä sarvea keksien samalla koko ajan uusia koruideoita. Tiina yrittää pysyä perässä tuskastuen välillä työkaluihin, mutta nauttii silti suunnattomasti saadessaan luoda jotain kaunista.

13.11.2023 Tiina siirtyi päätoimiseksi koruyrittäjäksi.

Kiitos, kun olet mukana toteuttamassa meidän unelmaamme!

Tiina

Luonivan perustaja, koruntekijä, sihteeri, kirjanpitäjä, it-tuki, verkkokauppias, varastonhoitaja, kuvaaja.

Tiina viihtyy parhaiten kesäisessä metsässä, järven rannalla, nuotion äärellä kuunnellen laineiden liplatusta ja lintujen laulua. Tiina rakastaa Suomea, mutta talvisi myös mm. Espanjaa, koska hänen kylmänarka ihonsa ei pidä pakkasesta. Tiina juttelee mieluimmin linnuille, mutta kyllä joskus ihmisillekin, ainakin sitten kun tutustuu - hän on hieman ujo! Älä siis pelästy, jos Tiina ei aina tervehdi, hän ei ehkä vain uskalla! Tiina viihtyy mainiosti yksin ja tykkää kuvailla puhelimella, kirjoitella tekstejä ja näpertää tietokoneella. Siksipä oma verkkokauppa on hänelle just oma juttu. Tiina on positiivinen luonne ja löytää yleensä asiasta kuin asiasta valoisan puolen.

Mikko

Koruntekijä, innovoija, huoltomies, talonmies, hitsari, työkaluvastaava, toimitilahuoltaja, laadunvalvoja