• Kauneutta Pohjoisen luonnosta
  • Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksiin
  • tilaukset postitetaan Kuusamosta 1-3 vuorokaudessa
  • Kauneutta Pohjoisen luonnosta
  • Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksiin
  • tilaukset postitetaan Kuusamosta 1-3 vuorokaudessa

Uniikit korut

Uniikkeja, suomalaisia, käsintehtyjä koruja

Tältä sivulta löydät täysin uniikkeja koruja. Niitä on tehty vain yksi kappale ja sen ansiosta niitä ei tule toista vastaan kadulla tai metsäpolulla kulkiessasi. Jokainen meidän sarvesta valmistettu koru on uniikki värityksensä ansiosta, koska jokainen sarvi on erin värinen. Käsityöläisyys tuo myös jokaiseen koruun oman vivahduksensa.

Mutta näissä koruissa on vielä enemmän yksilöllisyyttä. Tästä kategoriasta löydät suomalaisia, käsintehtyjä koruja, joita ei ole meidän normaalissa valikoimassamme. Näiden tekemisessä tarvitaan oikea mielentila, sekä kuun ja tähtien oikea asento, koska ne eivät synny käskystä. Ne tulevat silloin, kun niiden aika on, jos tulevat.

Uniikit, käsintehdyt korumme voivat olla myös muunnelmia varsinaisesta valikoimastamme löytyvistä koruista. Silloin niihin on lisätty jokin, yksilöllinen yksityiskohta joko meidän käsityöläisten toimesta tai luonnon toimesta. Voi nimittäin olla, että käyttämässämme materiaalissa: sarvessa, puussa tai kivessä, on jokin sellainen ominaisuus, joka haluaa tulla erityisesti esille. Ja silloinhan me annamme sen tulla esille.

Teemme koruja käsityönä ja joskus työn edetessä, tulee mieleen, että tähän sarveen voisi kaivertaa jotain tai ehkä polttaa jotain, silloin siitä tulee uniikki kappale.

Uniikkien korujen materiaali

Sivustoltamme löytyvien uniikkien korujen materiaalina on käytetty paljon sarvea, joka on meidän päämateriaalimme. Mutta lisäksi sieltä voi löytyä kivihelmiä, puuta Kuusamon metsistä tai höyheniä Kuusamon maatilalla asuvilta kyyhkyiltä tai ankoilta. Höyhenet voivat olla myös luonnosta, villeinä asuvilta lintuystäviltä tippuneita. Oikeastaan käsityönä valmistetut korumme voivat sisältää melkein mitä vain, luonnosta löytyvää materiaalia!

Käsintehtyjen korujen valmistus

Käsintehdyissä koruissa on aina mukana käsityöläisen kädenjälki. Verta, hikeä ja kyyneleitä harvemmin vuodatetaan koruja tehdessä, mutta ehkä jokaisen korun mukana tulee myös ihan pieni hippunen korun tekijän sielusta tai sydämestä tai jostain.

Jokainen koru aloitetaan tavallisesta sarven palasta. Sarvea sahataa, hiotaan, tutkitaan. Käännellään ja väännellään, jotta tiedetään, onko se ylipäänsä soveltuva korumateriaaliksi. Lopulta, se viimeistellään kauniiksi, jotta sinä, korun käyttäjä saisit laadukkaan tuotteen itsellesi. Nämä uniikit korut syntyvät suunnittelun tuloksena - ne on ensin piirretty paperille, jonka jälkeen ne on tehty sarvesta.

Tai vaihtoehtoisesti nämä voivat synty ilman suunnittelua. Kun olet verstaalla ja löydät jonku erityisen sarven palan, joka vain haluaa muotoutua tietynlaiseksi koruksi. Kuuntelemme käyttämiämme luonnon materiaaleja ja joskus niillä on oma tarina, jonka ne haluavat kertoa.

Milloin uniikkeja koruja voi käyttää?

Korumme on tehty käytettäväksi. Siksi toivomme, että niitä ei turhaan säästellä jotain tiettyjä, esimerkiksi juhlatilanteita varten, koska voi käydä niin, että niitä juhlia ei paljo tule. Haluamme, että iloitset koruistamme mahdollisimman paljon ja käytät niitä aina kun mielesi tekee! Oli kyseessä sitten arkimaanantai tai juhlasunnuntai.

Käytä uniikkeja sarvikoruja silloin kun haluat näyttää erityisen kauniilta. Käytä uniikkeja koruja, kun haluat ilahduttaa itseäsi. Käytä sarvikoruja, kun arki painaa päälle, etkä muuten oikein jaksaisi. Käytä käsityönä tehtyjä koruja, kun haluat näyttää luonnon ystävän arvoistasi muillekin. Käytä koruja, kun muutkin käyttää tai silloin kun muut eivät käytä. Ihan milloin vain.

Milloin käsityönä tehtyjä sarvikoruja ei kannata käyttää?

On kuitenkin muutamia tilanteita, jolloin sarvikoruja ei kannata käyttää. Ne on uinti- tai saunareissut. Sarvi kestää hieman vettä, mutta suosittelen vahvasti, että otat korusi pois kun menet uima-altaaseen, järveen, mereen tai pieneen metsäpuroon polsimaan. Tai saunaan lämmittelemään, oli kyseessä sitten kerrostaloyksiön sauna, yleinen sauna tai vaikka savusauna metsän keskellä - ota korusi joka tapauksessa pois päältäsi.