• Kauneutta Pohjoisen luonnosta
  • Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksiin
  • tilaukset postitetaan Kuusamosta 1-3 vuorokaudessa
  • Kauneutta Pohjoisen luonnosta
  • Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksiin
  • tilaukset postitetaan Kuusamosta 1-3 vuorokaudessa

Kaulakorut

Kaulakorut poronsarvesta

Poronsarvikorut sopivat kaikille, jotka arvostavat luonnon kauneutta, perinteitä, käsityötaitoa ja ekologisuutta. Ne ovat täydellinen valinta niille, jotka haluavat erottua massasta ja kantaa yllään Suomen kaunista luontoa. Valikoimastamme löydät näyttäviä kaulakoruja, jotka täydentävät yksinkertaisenkin asun sekä hillittyjä kaulakoruja, jotka sopivat monenlaiseen tilanteeseen.

Ole oma itsesi, anna luonnollisen kauneutesi loistaa! Kaulakoruilla voit koristaa asuasi tai korostaa omaa ainualaatuista kauneuttasi. Korumme sopivat pidettäväksi paitasi päällä, mutta voit ohjata sen avulla katsetta tiettyyn suuntaan avaran kaula-aukon parina. Jokaisella on oma tyylinsä ja korujemme ajaton design sopii monenlaiseen tyyliin.

Naisten kaulakorut

Sarvikorut sopivat monenlaiseen naiselliseen pukeutumiseen. Valikoimastamme löydät isoja sarvikaulakoruja, siroja sarvikaulakoruja sekä pitkiä sarvikaulakoruja. Naisten kaulakorut suunnitellaan kuunnellen käyttämäämme materiaalia, sarvea sekä siten, että kaulakoru sopisi monenlaiseen käyttöön. Niin arkeen kuin juhlaan.

Sarvikaulakoru on enemmän kuin pelkkä koru. Kaulakoru kantaa mukanaan tarinaa ja käsityönä valmistettuna, myös hippusen käsityöläisen kädenjälkeä. Korusi avulla kerrot arvoistasi, joita voivat olla luonnon, perinteiden ja suomalaisuuden kunnioittaminen. Jokainen ostamasi koru tukee kotimaista yrittäjyyttä ja käsityöläisyyttä.

Poronsarvea on käytetty korumateriaalina jo satoja vuosia – se on ollut kaikkien aikojen ensimmäinen korumateriaali! Perinteinen materiaali yhdistettynä käsityöläisyyteen antaa korullesi silauksen, jollaista ei nykypäivänä ole useinkaan saatavilla. Design on kuitenkin päivitetty tätä päivää vastaavaksi ja löydät kaulakoruistamme sopivan moneen eri tilanteeseen.

Miesten kaulakorut

Sarvikorut sopivat hyvin myös miehille. Miesten kaulakoruissa vallitsee monesti vahvempi muotokieli ja massiivisemmat koruosat. Tunnusta oma miehuutesi ja valitse koruksesi särmikäs ja asennetta huokuva sarvikaulakoru.

Miesten sarvikaulakorut sopivat myös monenlaiseen tilanteeseen. Niitä voi käyttää arjen luottokoruna tai juhlissa, tuomassa säihkettä tyylikkääseen asustukseen.

Kerroin juuri naisten ja miesten kaulakoruista, mutta jokainen saa valita juuri itsellensä sopivan kaulakorun. Niin miesten kuin naistenkin korut ovat vapaasti kaikkien käytettävissä. Ole rohkeasti oma itsesi ja käytä juuri sellaista korua tai vaatetusta kuin missä tunnet olosi kotoisaksi ja hyväksi.

Pitkät kaulakorut

Luonivan yrittäjä rakastaa itse pitkiä kaulakoruja. Pitkät sarvikaulakorut ovat näyttäviä ja ne sopivat monenlaisten paitojen tai mekkojen kanssa pidettäväksi. Pitkät kaulakorut ovat myös siitä hyviä, että jos sinulla hermostuttaa tai on tylsää, voit käyttää kaulakorua vähän kuin stressileluna ja pyöritellä korua käsissäsi.

Luonivan malliston pitkiä kaulakoruja edustaa esimerkiksi koparat-kaulakoru, jossa pitkän ketjun päässä on neljä sarven palaa. Tästä sarvikaulakorusta kuuluu myös suloinen ääni liikkuessasi.

Suomalaista käsityöperinnettä poronsarvikaulakoruissa

Perinteet ja luonnon kunnioittaminen ovat tärkeitä arvojamme. Jokainen kaulakoru valmistetaan käsityönä omalla verstaallamme Kuusamossa. Valmistustapa ja materiaali takaavat sen, että täysin samanlaisia koruja ei ole koskaan kahta, sarven sävyvaihtelut ja pintojen erilaiset muodot tekevät jokaisesta kaulakorusta uniikin. Jokaisella korulla on myös oma tarinansa kaukaisista pohjoisen metsistä. Kuuletko sinä oman kaulakorusi tarinan?

Porot tiputtavat luonnollisesti sarvensa jokainen vuosi, ehkä sinäkin olet löytänyt joskus metsässä liikkuessasi poron, hirven tai peuran sarvia? Saamme kaulakorujemme materiaalin yleensä paikallisilta porotiloilta Kuusamosta. Näin voimme olla varmoja, että mikä materiaali on kyseessä ja millaisissa oloissa porot saavat elää.

Matkamuistona sarvikoru

Sarvikoru on täydellinen matkamuisto Suomesta. Sen mystinen materiaali ja taitava käsityö ilahduttavat matkailijoita läheltä ja kaukaa. Koru on hyvä matkamuisto myös kokonsa vuoksi, se on helposti napattavissa mukaan, koska ei vie paljon tilaa.

Haluatko tilata sarvikorun ulkomaille? Tällä hetkellä verkkokauppamme palvelee vain Suomen alueella, mutta yleensä postitus onnistuu hienosti myös ulkomaille, ota siinä tapauksessa meihin yhteyttä, niin katsotaan sopivin vaihtoehto.

Käsintehdyt kaulakorut

Sarvikorujen valmistus on käsityötä, jossa käytetään apuna vannesahaa, porakonetta, dremeliä ja paljon hiomapaperia, koska jokaisen korun kiilto on loihdittu esiin hionnan avulla. Emme laita korujen pinnalle mitään lakkoja tai muita aineita, jotta ne olisivat mahdollisimman luonnollisia. Käsintehdyt sarvikaulakorut saavat alkunsa oikeanlaisen sarven valinnalla. Osassa koruista on isojakin osia, joissa sarven pinta on mukana. Osassa taas näkyy sarven sisusta, jolloin on tärkeää, että sarvi on sisältä käyttökelpoinen. Sarvikoruihin ei siis käy ihan mikä tahansa sarvi.

Kun kaulakoruun sopiva sarvi on löytynyt, sitä aletaan sahailemaan. Osa kaulakoruista tehdään tietyn muotoiseksi, osassa taas on mukana sarven oma muoto. Käsityönä valmistetut sarvikaulakorut valmistuvat yksi osio kerrallaan ja tekemistä ei voi kiirehtää. Mitään valmiita muotteja ei käytetä. Jokainen sarvi on uniikki ja siten myös jokaisen sarven väritys on uniikki.

Ketjuina sarvikaulakoruissa käytämme mokkanahkaa, jota on saatavilla ruskena tai mustata sekä kirurginterästä. Jos haluat jotain erikoisempaa materiaalia tai vaihtaa valitsemassasi korussa olevan ketjumateriaalin, olethan yhteydessä. Yleensä tämän tyyliset muutokset ovat helppoja toteuttaa ja teemme sen mielellämme, jotta sinä saisit mieluisen kaulakorun käytettäväksesi. Yhteyttä voit ottaa sivuiltamme löytyvän yhteydenottolomakkeen kautta tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen info(at)luoniva.fi. Vastaamme yleensä saman päivän sisällä tai viimeistään parin päivän kuluttua. Voit myös esittää omia kaulakoruideoitasi – katsotaan sitten, pystymmekö toteuttamaan hienot ideasi.

Sarvikaulakorujen hoito

Sarvi on luonnon materiaali, jonka väritys voi muuttua. Kaulakoruissa käytetty sarvi reagoi ihon bakteerien ja kemikaalien kanssa ja sen ansiosta sen sävy voi kellastua tai tummentua vuosien saatossa. Sarvikoru kannattaakin laittaa ylle ihan viimeisenä. Hiuslakkojen, hajuvesien ja muiden kemikaalien jälkeen.

Sarvikaulakoru ei pidä vedestä, joten otathan sen pois, jos olet menossa esimerkiksi uimaan, saunomaan tai pesulle. Jos kaulakoru likaantuu, sitä voi pyyhkiä puhtaaksi hieman kostealla liinalla, mutta likoamaan sitä ei saa jättää.

Korujen ekologisuus ja ympäristöystävällisyys

Valitsemalla sarvikorun teet ympäristöystävällisen valinnan. Poronsarvi on luonnollinen materiaali, joka löytyy luonnosta ja joka voidaan käytön jälkeen sinne taas palauttaa. Pienet jyrsijät nakertavat metsästä löytyviä sarvia. Joten jos joskus tuntuu siltä, että et enää halua käyttää poronsarvikoruasi voit poistaa siitä metalliosat ja viedä sen takaisin luontoon.

Kaulakorujen valmistuksessa kunnioitetaan luontoa ja sen resursseja. Sarvi on kaunis ja kestävä materiaali, jossa on mielettömiä variaatioita. Luoniva-koruissa tuo luonnon kauneus on aina läsnä. Haluamme jättää koruihin luonnon omia jälkiä, jotta ne olisivat vielä yksilöllisimpiä. Jos materiaalista siis löytyy erikoisia sävyjä tai jälkiä, ne käytetään koruissa, sen sijaan että nämä ”vialliset kappaleet” heitettäisiin pois.

Kaulakorujen mallit kestävät aikaa, emme suosi pikamuotia! Voit siis käyttää samaa korua vuodesta toiseen ja se on aina ajankohtainen. Yhdistele kaulakoruasi eri asusteisiin, vaihda korun ketjua tai yhdistele sitä muihin koruihin, vain luovuus on rajana.

Sarvikaulakorujen monipuoliset käyttömahdollisuudet

Poronsarvikorut sopivat monenlaisiin tilaisuuksiin. Voit pukeutua niihin arkena tuomaan ripauksen luonnonkauneutta ja maadoittavaa rauhaa. Tai voit valita ne juhlallisempaan tilaisuuteen antamaan asullesi uniikin silauksen. Poronsarvikorut täydentävät monenlaista pukeutumista. Voit yhdistellä niitä rennosti arki- tai työvaatteisiin tai käyttää niitä korostamaan juhlavaa asua. Korujen luonnollinen väritys tekee niistä helposti yhdisteltäviä eri vaatekappaleiden kanssa. Valikoimistamme löytyy monen kokoisia kaulakoruja, joten voit valita tilanteeseen sopivan kokoisen korun. Jokaisella korulla on oma tarina ja voit käyttää sarvikoruja myös omana voimakorunasi. Voit myös keksiä korullesi oman tarinan ja ottaa sen mukaasi vain tiettyyn elämäntilanteeseen.

Poronsarvikorut ovat enemmän kuin vain kauniita asusteita – ne ovat kunnianosoitus perinteille, käsityötaidolle ja ympäristöystävälliselle elämäntavalle. Valitsemalla poronsarvikorun tuet suomalaista käsityötä ja kannatat kestävää kehitystä yhdessä kauniin perinteen kanssa.