• Kauneutta Pohjoisen luonnosta
  • Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksiin
  • tilaukset postitetaan Kuusamosta 1-3 vuorokaudessa
  • Kauneutta Pohjoisen luonnosta
  • Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksiin
  • tilaukset postitetaan Kuusamosta 1-3 vuorokaudessa

Kaulakorut

Poronsarvikaulakorut ovat luonnon ystävän luottokoruja

Poronsarvikorut sopivat kaikille, jotka arvostavat luonnon kauneutta, perinteitä, käsityötaitoa ja ekologisuutta. Ne ovat täydellinen valinta niille, jotka haluavat erottua massasta ja kantaa yllään Suomen kaunista luontoa. Valikoimastamme löydät näyttäviä kaulakoruja, jotka täydentävät yksinkertaisenkin asun sekä hillittyjä kaulakoruja, jotka sopivat monenlaiseen tilanteeseen.

Ole oma itsesi, anna luonnollisen kauneutesi loistaa! Kaulakoruilla voit koristaa asuasi tai korostaa omaa ainualaatuista kauneuttasi. Korumme sopivat pidettäväksi paitasi päällä, mutta voit ohjata sen avulla katsetta tiettyyn suuntaan avaran kaula-aukon parina. Jokaisella on oma tyylinsä ja korujemme ajaton design sopii monenlaiseen tyyliin.

Suomalaista käsityöperinnettä poronsarvikaulakoruissa

Perinteet ja luonnon kunnioittaminen ovat tärkeitä arvojamme. Jokainen kaulakoru valmistetaan käsityönä omalla verstaallamme Kuusamossa. Valmistustapa ja materiaali takaavat sen, että täysin samanlaisia koruja ei ole koskaan kahta, sarven sävyvaihtelut ja pintojen erilaiset muodot tekevät jokaisesta kaulakorusta uniikin. Jokaisella korulla on myös oma tarinansa kaukaisista pohjoisen metsistä. Kuuletko sinä oman kaulakorusi tarinan?

Porot tiputtavat luonnollisesti sarvensa jokainen vuosi, ehkä sinäkin olet löytänyt joskus metsässä liikkuessasi poron, hirven tai peuran sarvia? Saamme kaulakorujemme materiaalin yleensä paikallisilta porotiloilta Kuusamosta. Näin voimme olla varmoja, että mikä materiaali on kyseessä ja millaisissa oloissa porot saavat elää.

Sarvikorujen valmistus on käsityötä, jossa käytetään apuna vannesahaa, porakonetta, dremeliä ja paljon hiomapaperia, koska jokaisen korun kiilto on loihdittu esiin hionnan avulla. Emme laita korujen pinnalle mitään lakkoja tai muita aineita, jotta ne olisivat mahdollisimman luonnollisia. Tämän ansiosta korut yleensä muuttavat vuosien saatossa hieman väriään. Sarvi reagoi ihon kanssa ja sen ansiosta sävy voi kellastua tai tummentua. Sarven pinta voi vaaleta vuosien varrella, erityisesti jos kaulakoru saa osakseen paljon auringon valoa.

Korujen ekologisuus ja ympäristöystävällisyys

Valitsemalla sarvikorun teet ympäristöystävällisen valinnan. Poronsarvi on luonnollinen materiaali, joka löytyy luonnosta ja joka voidaan käytön jälkeen sinne taas palauttaa. Pienet jyrsijät nakertavat metsästä löytyviä sarvia. Joten jos joskus tuntuu siltä, että et enää halua käyttää poronsarvikoruasi voit poistaa siitä metalliosat ja viedä sen takaisin luontoon.

Kaulakorujen valmistuksessa kunnioitetaan luontoa ja sen resursseja. Sarvi on kaunis ja kestävä materiaali, jossa on mielettömiä variaatioita. Luoniva-koruissa tuo luonnon kauneus on aina läsnä. Haluamme jättää koruihin luonnon omia jälkiä, jotta ne olisivat vielä yksilöllisimpiä. Jos materiaalista siis löytyy erikoisia sävyjä tai jälkiä, ne käytetään koruissa, sen sijaan että nämä ”vialliset kappaleet” heitettäisiin pois.

Kaulakorujen mallit kestävät aikaa, emme suosi pikamuotia! Voit siis käyttää samaa korua vuodesta toiseen ja se on aina ajankohtainen. Yhdistele kaulakoruasi eri asusteisiin, vaihda korun ketjua tai yhdistele sitä muihin koruihin, vain luovuus on rajana.

Sarvikaulakorujen monipuoliset käyttömahdollisuudet

Poronsarvikorut sopivat monenlaisiin tilaisuuksiin. Voit pukeutua niihin arkena tuomaan ripauksen luonnonkauneutta ja maadoittavaa rauhaa. Tai voit valita ne juhlallisempaan tilaisuuteen antamaan asullesi uniikin silauksen.

Poronsarvikorut täydentävät monenlaista pukeutumista. Voit yhdistellä niitä rennosti arki- tai työvaatteisiin tai käyttää niitä korostamaan juhlavaa asua. Korujen luonnollinen väritys tekee niistä helposti yhdisteltäviä eri vaatekappaleiden kanssa. Valikoimistamme löytyy monen kokoisia kaulakoruja, joten voit valita tilanteeseen sopivan kokoisen korun.

Jokaisella korulla on oma tarina ja voit käyttää sarvikoruja myös omana voimakorunasi. Voit myös keksiä korullesi oman tarinan ja ottaa sen mukaasi vain tiettyyn elämäntilanteeseen.

Poronsarvikorut ovat enemmän kuin vain kauniita asusteita – ne ovat kunnianosoitus perinteille, käsityötaidolle ja ympäristöystävälliselle elämäntavalle. Valitsemalla poronsarvikorun tuet suomalaista käsityötä ja kannatat kestävää kehitystä yhdessä kauniin perinteen kanssa.