• Kauneutta Pohjoisen luonnosta
  • Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksiin
  • tilaukset postitetaan Kuusamosta 1-3 vuorokaudessa
  • Kauneutta Pohjoisen luonnosta
  • Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksiin
  • tilaukset postitetaan Kuusamosta 1-3 vuorokaudessa

Poronsarvikorvakorut

Poronsarvikorvakorut ovat kauniita ja eksoottisia koruja, jotka herättävät mielenkiintoa niiden luonnollisen materiaalin ja perinteisen suunnittelun ansiosta. Näitä koruja valmistetaan usein pohjoismaisessa kulttuurissa, erityisesti Lapissa, jossa poro on ollut perinteisesti tärkeä elinkeino. Nämä korut heijastavat paitsi alueen luontoa ja eläimistöä myös kulttuuriperintöä.

Poron- ja hirvensarvi eivät eroa juurikaan, kun niitä käsitellään eikä värityskään ole kovin erilainen. Hirvensarvi on ehkä jonkin verran lujempaa ainetta kuin poronsarvi, mutta koruihin käytettävät palat ovat sen verran pieniä, että tällä ei juurikaan ole merkitystä.

Suurimmaksi osaksi käytämme poronsarvea ja tällä sivulla näkyvät tuotteet ovatkin poronsarvesta valmistettuja. Hirvensarvesta tehdyt korut on eritelty eri sivulle.

Poronsarven väritys

Poronsarvikorut ovat väritykseltään vaaleita, jotka vivahtavat harmaaseen tai rusehtavaan väriin. Välillä sarvi voi olla melko tummaakin. Mallistostamme löytyy myös sellaisia korvakoruja, joihin poronsarven pinta on jätetty mukaan. Näitä on ainakin jossain nappikorvakoruissamme. Poronsarven pinta on yleensä kauniin ruskea, joskus melko sileä, usein siinä risteilee erilaisia painaumia tai kohoumia tehden pinnan mukavan vivahteikkaaksi ja mielenkiintoiseksi. Missään sarvessa ei ole juuri samanlaisia kuviointeja ja värityksiä, joten kaikki korut ovat yksilöitä. Poronsarven pinta voi olla myös vaaleaa ja harmaata.

Poronsarvi on luonnonmateriaali ja siksi verraton. Se on hyvin ekologinen ja jos käy niin, että et enää halua käyttää sarvikorua, voit irroittaa siitä metalliosat ja viedä sarvenpalat pienten jyrsiöiden ruoaksi metsään.

Millaisia poronsarvikoruja on olemassa?

Korvakoruissa poronsarvet saattavat olla pieniä riipuksia tai niitä voidaan käyttää osana korun kokonaisrakennetta. Poronsarvikorut ovat usein minimalistisia ja elegantteja, sopien hyvin niin arkeen kuin juhlaan. Näiden lisäksi valikoimistamme löytyy myös hieman isompia koruja, mutta aivan valtavan kokoisia et löydä valikoimistamme. Suosituimpia korvakorujamme ovat olleet mm. poronsarvesta valmistetut helminappikorvakorut sekä korut joihin on yhdistetty esimerkiksi musta lasisydän tai kivihelmi.

Tykkäämme käyttää poronsarven kaverina kirurginteräskoukkuja ja -ketjuja, koska kirurginteräs on kestävä ja tummumaton materiaali, joka on yleensä hyvin kestetty, myös osa allergikoista voi käyttää kirurginterästä. Valikoimistamme löytyy myös koruja, joissa on valittavissa hopeinen vaihtoehto. Hopea on vaaleampi ja pehmeämpi kuin kirurginteräs ja se tummenee ajan saatossa.

Poron- ja hirvensarvikorujen suunnittelu on usein inspiroitunut luonnosta ja pohjoismaisesta kulttuurista. Monissa koruissa voidaan käyttää symboleita, kuten poron tai hirven hahmoja tai pohjoisen luonnon elementtejä. Me olemme toistaiseksi kaivertaneet / polttaneet koruja vain vähän / tilauksesta. Poronsarven pinta on itsessään jo niin kaunis, että emme ole kokeneet näitä koristeluja tarpeelliseksi. Lisäksi monet symbolit viittaavat lappalaiseen kulttuuriin ja me valmistamme koruja Kuusamossa, joka ei kuulu lappiin. Mutta ehkä löydämme joskus omia symboleitamme, joita voimme kaivertaa koruihin.

Miten poronsarvikoruja valmistetaan ja missä tilanteissa niitä voi käyttää?

Korujen valmistusprosessi sarvista on käsityötä ja vaatii taitoa ja kärsivällisyyttä. Sarvet leikataan ja muotoillaan halutulla tavalla. Osa koruista on yksinkertaisempia ja osa monimutkaisempia vaatien hionnan lisäksi kaivertamista pienillä kaiverrusterillä. Melkein valmiit koruosat viimeistellään kiillottamalla huolellisesti, jotta saavutetaan korkealaatuinen lopputulos.

Poronsarvikorvakorut ovat suosittuja sekä paikallisten että matkailijoiden keskuudessa. Ne ovat ainutlaatuisia ja ekologisia vaihtoehtoja korujen valinnassa, sillä ne hyödyntävät luonnonmateriaalia ja kunnioittavat pohjoisen alueen perinteitä. Näitä koruja voidaan käyttää monenlaisissa tilanteissa, olipa kyseessä arkinen asu tai juhlava tilaisuus.

Yhteenvetona poronsarvikorut ovat kauniita ja ainutlaatuisia koruja, jotka yhdistävät aidon luonnonmateriaalin, kulttuuriperinnön, ja käsityötaidon. Näiden korujen suosio perustuu niiden ainutlaatuiseen ulkonäköön, ekologisuuteen ja kulttuuriseen merkitykseen. Nämä korut ovat varmasti kiinnostava lisäys korukokoelmaasi.