• Kauneutta Pohjoisen luonnosta
  • Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksiin
  • tilaukset postitetaan Kuusamosta 1-3 vuorokaudessa
  • Kauneutta Pohjoisen luonnosta
  • Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksiin
  • tilaukset postitetaan Kuusamosta 1-3 vuorokaudessa

Korvakorut sarvesta

Voiko korvakoruja olla liikaa? Meidän mielestä ei! Korvakoruja voi nimittäin vaihdella tilanteen mukaan. Voit valita juhlapäivänä eri korvakorut kuin arkena. Tai voit käyttää eri materiaalista valmistettua eri vaatteiden kanssa. Korvakoruilla koristat mukavasti yksinkertaista pukeutumista tai vaihtoehtoisesti korostat lisää räväkkää pukeutumista.

Meidän korvakorut valmistetaan sarvesta. Suomalaiset porot ja hirvet pudottavat sarvensa joka vuosi, kunnes alkavat kasvattaa uusia sarvia. Meiltä löydät siis hyvinkin ekologisia korvakoruja. Suomalaiset korvakorut valmistetaan käsityönä Kuusamossa, paikallisten porojen ja hirvien tiputtamista sarvista. Luonivan korvakorumallisto sisältää näyttävämpiä roikkuvia korvakoruja sekä hillitympiä nappikorvakoruja.

Roikkuvat korvakorut

Roikkuvat korvakorut voivat olla isoja ja näyttäviä tai pienempiä ja sirompia. Roikkuvat korvakorut sopivat sinulle, joka et tykkää käyttää nappikorvakoruja – korvasi ei kestä nappikorun suurempaa iho-kontaktia ja pientä puristusta tai haluat muuten vain ilmavamman kiinnityksen korvakoruillesi. Mutta myös sinulle, joka haluat näyttävämmät korut – meidän nappikorumme ovat melko pieniä, mutta roikkuvien korujen mallistosta löydät isompia malleja.

Luonivan roikkuvat korvakorut ovat yleensä hyvin kevyitä, joten yleensä ne eivät venytä korvareikääsi käytön aikana. Jos koruissa on käytetty sarvea isompina paloina, myös korvakorujen paino nousee, mutta tästä on aina maininta korun tekstissä.

Nappikorvakorut

Olemme erityisen ylpeitä nappikorujemme valikoimasta. Ai miksikö? Käsintehdyt korvakorumme kulkevat pitkän matkan isosta sarvesta pieneksi korvakorun osaksi. Nappikorvakoruissamme sarviosat ovat jo melko pieniä ja ne hiotaan useita kertoja, jotta pinnasta tulee kauniin kiiltävä.

Nappikorvakorut ovat arjen luottokoruja, mutta ne sopivat myös erittäin hyvin tyylikkääseen juhlapukeutumiseen. Nappikorvakorut kiinnittyvät tukevasti korvaan kiinni, joten ne sopivat myös vauhdikkaanpaan menoon. Voit siis laittaa nappirkorvakorut yllesi, kun lähdet patikoimaan, jos vain haluat! Pohjoisen ilmaston kylmä talvi vaatii runsasta pukeutumista. Silloin kun kaulassa on kaulahuivi ja päällä muutenkin paksut toppavaatteet, voi nappikorvakorut olla parempi valinta, kun niissä ei ole roikkuvia osia, jotka takertuisivat helposti vaatteisiin kiinni.

Käsintehdyt korvakorut

Me Luonivalla arvostamme perinteitä ja valikoimastamme löydät käsintehdyt korvakorut. Käsintehdyt korut valmistetaan pienellä verstaallamme. Työ aloitetaan etsimällä oikeanlainen sarvi juuri tiettyä korua varten. Kaikki sarvet eivät sovi kaikkien korujen materiaaliksi. Kun sarvi on valittu, siitä sahataan pala, jolloin nähdään, miltä sarvi näyttää sisältä. Tässä vaiheessa voi vielä käydä niin, että poronsarvi tai hirvensarvi ei sovi juuri sen korun materiaaliksi.

Käsintehdyissä korvakoruissa on mielestämme mukana enemmän sielua, kuin massatuotantona valmistettavissa koruissa. Ne ovat uniikkeja kappaleita joilla on mukanaan tarina. Käsintehdyt korvakorut vaativat osaamista. Monenlaisten työkalujen näppärää käyttämistä ja pikkutarkkaa pipertämistä. Käsintehdyt korvakorut vaativat usein pitkän työstöajan, jotta korvakorusta tulee juuri sellainen kuin pitää.

Kotimaiset korvakorut

Kotimaiset korvakorut tukevat suomalaista yrittäjyyttä. Ja meidän tapauksessamme suomalaista pienyrittäjyyttä. Ostamalla kotimaiset korvakorut meiltä, osoitat kunnioitusta suomalaisuutta, perinteistä käsityöläisyyttä ja luonnon materiaaleja kohtaan. Jokainen ostos saa tämän pienen yrityksen kauppiaan sydämen läikähtämään ilosta!

Kotimaiset korvakorut ovat myös turvallinen valinta. Materiaali tulee lähiluonnosta ja käytämme metalliosissa pelkästään tutkittua, nikkelitöntä kirurginterästä ja hopeaa. Ostamme itsekin koruosat kotimaisilta toimijoilta, koska haluamme itsekin olla mukana tukemassa suomalaista yrittäjyyttä.

Suomalaiset korvakorut kertovat myös uniikkia tarinaa puhtaasta luonnostamme, kauniista metsistämme, pohjoisesta elinkeinosta ja ihanasta elämäntyylistä, johon ei kuulu turha kiirehtiminen, jossa toisia autetaan ja ketään ei jätetä yksin. Ostaessasi kotimaiset korvakorut, voin myös luvata, että ne valmistetaan hyvissä olosuhteissa, ilman minkäänlaista riistoa. Jokainen korvakoru tehdään täysin omasta halusta, siitä saa tarvittavan hinnan, jotta työ kannattaa ja työolosuhteet ovat niin hyvät kuin voivat vain olla.

Poronsarvikorvakorut

Poronsarvikorvakorut ovat kauniita ja eksoottisia koruja, jotka herättävät mielenkiintoa niiden luonnollisen materiaalin ja perinteisen suunnittelun ansiosta. Näitä koruja valmistetaan usein pohjoismaisessa kulttuurissa, erityisesti Lapissa, jossa poro on ollut perinteisesti tärkeä elinkeino. Nämä korut heijastavat paitsi alueen luontoa ja eläimistöä myös kulttuuriperintöä.

Poron- ja hirvensarvi eivät eroa juurikaan, kun niitä käsitellään eikä värityskään ole kovin erilainen. Hirvensarvi on ehkä jonkin verran lujempaa ainetta kuin poronsarvi, mutta koruihin käytettävät palat ovat sen verran pieniä, että tällä ei juurikaan ole merkitystä.

Suurimmaksi osaksi käytämme poronsarvea ja tällä sivulla näkyvät tuotteet ovatkin poronsarvesta valmistettuja. Hirvensarvesta tehdyt korut on eritelty eri sivulle.

Poronsarven väritys

Poronsarvikorut ovat väritykseltään vaaleita, jotka vivahtavat harmaaseen tai rusehtavaan väriin. Välillä sarvi voi olla melko tummaakin. Mallistostamme löytyy myös sellaisia korvakoruja, joihin poronsarven pinta on jätetty mukaan. Näitä on ainakin jossain nappikorvakoruissamme. Poronsarven pinta on yleensä kauniin ruskea, joskus melko sileä, usein siinä risteilee erilaisia painaumia tai kohoumia tehden pinnan mukavan vivahteikkaaksi ja mielenkiintoiseksi. Missään sarvessa ei ole juuri samanlaisia kuviointeja ja värityksiä, joten kaikki korut ovat yksilöitä. Poronsarven pinta voi olla myös vaaleaa ja harmaata.

Poronsarvi on luonnonmateriaali ja siksi verraton. Se on hyvin ekologinen ja jos käy niin, että et enää halua käyttää sarvikorua, voit irroittaa siitä metalliosat ja viedä sarvenpalat pienten jyrsiöiden ruoaksi metsään.

Millaisia poronsarvikoruja on olemassa?

Korvakoruissa poronsarvet saattavat olla pieniä riipuksia tai niitä voidaan käyttää osana korun kokonaisrakennetta. Poronsarvikorut ovat usein minimalistisia ja elegantteja, sopien hyvin niin arkeen kuin juhlaan. Näiden lisäksi valikoimistamme löytyy myös hieman isompia koruja. Suosituimpia korvakorujamme ovat olleet mm. poronsarvesta valmistetut helminappikorvakorut sekä korut joihin on yhdistetty esimerkiksi musta kivihelmi.

Tykkäämme käyttää poronsarven kaverina kirurginteräskoukkuja ja -ketjuja, koska kirurginteräs on kestävä ja tummumaton materiaali, joka on yleensä hyvin kestetty, myös osa allergikoista voi käyttää kirurginterästä. Valikoimistamme löytyy myös koruja, joissa on valittavissa hopeinen vaihtoehto. Hopea on vaaleampi ja pehmeämpi kuin kirurginteräs ja se tummenee ajan saatossa.

Poron- ja hirvensarvikorujen suunnittelu on usein inspiroitunut luonnosta ja pohjoismaisesta kulttuurista. Monissa koruissa voidaan käyttää symboleita, kuten poron tai hirven hahmoja tai pohjoisen luonnon elementtejä. Me olemme toistaiseksi kaivertaneet / polttaneet koruja vain vähän / tilauksesta. Poronsarven pinta on itsessään jo niin kaunis, että emme ole kokeneet näitä koristeluja tarpeelliseksi. Lisäksi monet symbolit viittaavat lappalaiseen kulttuuriin ja me valmistamme koruja Kuusamossa, joka ei kuulu lappiin. Mutta ehkä löydämme joskus omia symboleitamme, joita voimme kaivertaa koruihin.

Suomalaiset korvakorut

Korujen valmistusprosessi sarvista on käsityötä ja vaatii taitoa ja kärsivällisyyttä. Sarvet leikataan ja muotoillaan halutulla tavalla. Osa koruista on yksinkertaisempia ja osa monimutkaisempia vaatien hionnan lisäksi kaivertamista pienillä kaiverrusterillä. Koruosat viimeistellään kiillottamalla huolellisesti, jotta saavutetaan korkealaatuinen lopputulos.

Poronsarvikorvakorut ovat suosittuja sekä paikallisten että matkailijoiden keskuudessa. Ne ovat ainutlaatuisia ja ekologisia vaihtoehtoja korujen valinnassa, sillä ne hyödyntävät luonnonmateriaalia ja kunnioittavat pohjoisen alueen perinteitä. Näitä koruja voidaan käyttää monenlaisissa tilanteissa, olipa kyseessä arkinen asu tai juhlava tilaisuus.

Yhteenvetona poronsarvikorut ovat kauniita ja ainutlaatuisia koruja, jotka yhdistävät aidon luonnonmateriaalin, kulttuuriperinnön, ja käsityötaidon. Näiden korujen suosio perustuu niiden ainutlaatuiseen ulkonäköön, ekologisuuteen ja kulttuuriseen merkitykseen. Nämä korut ovat varmasti kiinnostava lisäys korukokoelmaasi.