• Kauneutta Pohjoisen luonnosta
  • Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksiin
  • tilaukset postitetaan Kuusamosta 1-3 vuorokaudessa
  • Kauneutta Pohjoisen luonnosta
  • Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksiin
  • tilaukset postitetaan Kuusamosta 1-3 vuorokaudessa

Kertun taidepuodin leikkuulaudat tuovat luonnon taian keittiöösi!

Kuinka ihana onkaan valmistaa ruokaa kauniilla ja toimivilla työvälineillä. Työskentely sujuu kuin tanssi, kun käytössäsi on luonnosta inspiraationsa saaneet, taiteesta painetut leikkuulaudat. Kertun taidepuodin Kerttu Määttä on Kuusamolainen taiteilija, joka harrastaa taiteiluja Rukan rinteiden kupeessa. Kaunis luonto on lähellä ja sieltä hän onkin saanut runsaasti inspiraatiota taiteeseensa. Kertun tyyli on harmoninen ja omintakeinen, toisaalta hieman suurpiirteinen, toisaalta mukana on pieniä yksityiskohtia.

Leikkuulaudat ovat tärkeässä osassa ruoan laitossa, koska hyvin monien ruokien valmistuksessa täytyy pilkkoa jotain. Viimeistään lisukesalaattia valmistettaessa, kurkut ja tomaatit leikataan paljon mieluummin leikkuulaudan päällä kuin pöydällä. Leikkuulaudat suojaavat paitsi keittiön pintoja puukon viilloilta, ne pitävät pinnat myös helpommin puhdistettavina. Leikkuulaudan avulla teet siis ruoanvalmistuksesta helppoa, hygieenistä ja miellyttävää, se tarjoaa kätevän ja turvallisen tavan käsitellä erilaisia ruoka-aineita ennen niiden kypsentämistä tai tarjoilua.

Kertun taidepuodin puinen leikkuulauta on valmistettu kestävästä kotimaisesta koivuviilusta ja niissä on melamiinipinnoite. Leikkuulaudat painetaan Suomessa Pieksämäellä. Melamiinipinnoite kestää niin kylmää kuin myös kuumaa, joten tarvittaessa leikkuulautaa voi käyttää myös pannunalusena. Leikkuulautoihin on painettu Kuusamolaisen Kerttu Määtän herkkien taideteosten kuoseja. Värejä, jotka sointuvat monenlaiseen sisustukseen.

Ja ne kuosit ne kuosit! Niin kauniita, ettei osaa valita, minkä ottaisi. Onneksi aina voi aloittaa yhdellä ja myöhemmin ottaa rinnalle toisen leikkuulaudan. Ja parasta on se, että nämä tarjottimet menevät oikein hyvin myös taulusta, eli voit ripustella niitä keittiön seinille ja valita käyttöösi sillä hetkellä mieluisimman leikkuulaudan. Kauneutensa ansiosta leikkuulautoja voi käyttää hyvin myös tarjoilussa mukana. Voit leikata sen päällä esimerkiksi leipää ja tarjoilla leivän leikkuulaudalta kattauksessa. Tämä leikkuulauta sopii kaiken elintarvikkeen leikkaamiseen, kalalle, vihanneksille, juureksille, lihalle, mille vain keksit. Suositellaankin, että lihalle, kalalle ja kasvikunnan tuotteille olisi omat leikkuulautansa. Eri värien ja kuosien ansiosta erotat helposti leikkuulaudat toisistaan. Voit käyttää leikkuulautaa myös molemmilta puolilta. Toisella puolella on Kertun taidepuodin logo ja mikään ei estä käyttämästä sitä puolta leikkaamiseen ja kuvituspuolta esillepanoon.

Vaikka taide onkin tärkeässä osassa näiden leikkuulautojen vetovoimassa, ei myöskään käytännöllisyyttä ole unohdettu. Jokaisessa leikkuulaudassa on yhdessä nurkassa ympyrän muotoinen reikä, josta voi tarvittaessa pitää kiinni, kun leikkuulauta on käytössä. Leikkuulauta on myös sopivan kokoinen 20 x 30 cm, jotta se on helppo pesaista heti käytön jälkeen. Koivuviilu ei paina paljon ja yksi lauta painaakin vain noin 300 g, mikä myös helpottaa sen käsittelyä. Ja reiästä sen voi kätevästi nostaa naulaan esille roikkumaan käytön ulkopuolella.

Taideleikkuulauta on mainio lahjaidea ruoanlaitosta nauttivalle ystävälle tai perheenjäsenelle. Se yhdistää persoonallisuuden, käytännöllisyyden ja taiteen kauniilla tavalla. Leikkuulauta tuo iloa jokaiseen keittiöön! Olemme valinneet Luonivan valikoimiin luonnonläheisiä ja Kuusamosta tai Suomesta muistuttavia kuoseja, joten leikkuulaudat ovat hyvä valinta myös tuliaisiksi jopa ulkomaille asti. Vaeltavat porot ovat eksoottisia jopa Etelä-Suomessa saatikka, että jossain vielä kauempana. Valittavanasi on kesäisiä kuoseja, joihin on taiteiltu kesäinen ilta tai toinen jossa pienoinen lintu – liro katselee harmonista maisemaa. Mukana on myös talvisia kuoseja: koivungot seisovat hiljaa pakkasmaisemassa, sinisen hämärän alkaessa pikku hiljaa laskeutua sekä kuusikko, jossa lunta leijailee maahan. Näiden lisäksi kolmessa erilaisessa leikkuulaudassa käyskentelee poroja.

Leikkuulaudat pestään käsin, tarvittaessa miedolla saippuavedellä. Puinen leikkuulauta ei kestä konepesua.