• Kauneutta Pohjoisen luonnosta
  • Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksiin
  • tilaukset postitetaan Kuusamosta 1-3 vuorokaudessa
  • Kauneutta Pohjoisen luonnosta
  • Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksiin
  • tilaukset postitetaan Kuusamosta 1-3 vuorokaudessa

Luoniva - Puulasta, mehiläiskenno

Varastossa
Toimitusaika: 4-6 päivä(ä)

Kuvaus

Mehiläiskennolla koristeltu, käsityönä valmistettu puulasta.


Koko:

pituus noin 29 cm

leveys noin 4,5 cm

Materiaali: Koivu

Viiimeistely: Kevyesti pellavansiemenöljyllä öljytty

Valmistettu: Käsityönä Kuusamossa

Määrä: 1 kappale juuri tällä kuosilla


Hippunen taikaa keittiöösi!

Koivusta käsityönä valmistettuun puulastaan on poltettu symmetrinen hunajakenno, joka taatusti saa keitokset maistumaan erityisen hyviltä.

Puu on kestävä, turvallinen ja kaunis keittiötarvikemateriaali ja kaiken lisäksi vielä ekologinenkin. Se on tehty Suomalaisesta, Etelä-Kuusamolaisesta koivusta, joka on aikoinaan kaadettu metsänhoidon yhteydessä. Sen sijaan, että sillä olisi lämmitetty taloa halon muodossa, siitä valmistettiinkin jotain himpun verran kauniimpaa ja sitä on tarkoitus käyttää myös useammin kuin kerran. Kun pidät puulastastasi hyvää huolta, se palvelee sinua todella pitkään.
Puulasta kestää hyvin kuumuutta, mutta tiskikoneeseen sitä ei saa laittaa. Vahva astianpesukoneelle tarkoitettu pesuaine ja liian pitkä likoaminen tiskikoneessa tuhoavat lastan. Pese se siis käsin astianpesuun tarkoitetulla pesuaineella ja melko kuumalla vedellä. Älä jätä lastaa likoamaan, jotta se ei halkea kuivuessaan.

Puulasta ei naarmuta herkempiäkään paistoastioita - paistinpannua, kattilaa tms. Lisäksi se on kevyt ottaa mukaan vaikka retkelle. Mutta mitä jos lasta unohtuu metsään? Ei haittaa - puuaines maatuu ajan myötä, eikä siitä aiheutu luonnolle mitään haittaa.

Lasta on öljytty kevyesti pellavaöljyllä ennen kuin se postitetaan sinulle. Tarvittaessa voit lisätä öljyä silloin tällöin lastan pintaan.
Puulasta on poltettu käsityönä perinteisellä polttokolvilla vapaalla kädellä.