• Kauneutta Pohjoisen luonnosta
  • Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksiin
  • tilaukset postitetaan Kuusamosta 1-3 vuorokaudessa
  • Kauneutta Pohjoisen luonnosta
  • Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksiin
  • tilaukset postitetaan Kuusamosta 1-3 vuorokaudessa

Luoniva - Puulasta, linnun askeleet

Varastossa
Toimitusaika: 4-6 päivä(ä)

Kuvaus

Käsityönä valmistettu puinen lasta. Lastaan polttokuvioitu linnun jäljet.


Koko:

pituus noin 29 cm

leveys noin 4,5 cm

Materiaali: Koivu

Viiimeistely: Kevyesti pellavaöljyllä öljytty

Valmistettu: Käsityönä Kuusamossa

Määrä: 1 kappale tällä kuvituksella.

Onkohan siinä kävelly pikkulintu, muuttolintu, iso lintu vai harakka?

Puulasta on erinomainen valinta keittiövälineeksi. Se on ekologinen, kotimaista käsityötä, hellävarainen käyttää (ei naarmuta muita keittiövälineitä), kevyt ja kaunis.

Lasta on valmistettu Kuusamolaisesta koivusta. Koivu on kaadettu aikoinaan samalla kun on tehty metsänhoitotöitä. Kun koivu oli kuivanut tarpeeksi siitä valmistettiin käsityönä puulasta.

Lasta hiottiin sileäksi, mutta sen lisäksi se tahtoi pinnalleen vielä vähän koristusta. Tähän lastaan koristukseksi piirtyivät linnun askelten jäljet.

Mutta minkäköhän linnun? Se jää lastan käyttäjän omaksi mietinnäksi!


Jäljet on piirretty lastaan vapaalla kädellä polttokolvilla polttaen. Käsintehty puulasta on saanut pinnalleen vielä elintarvikekäyttöön soveltuvaa pellavaöljyä. Se antaa lastalle suojan likaa ja kulumista vastaan. Öljy kuitenki kuluu ajan saatossa, joten sitä voi tarvittaessa lisätä puulastan pinnalle. Voit käyttää öljynä pellavansiemenöljyä, parafiiniöljyä tai muuta elintarvikekäyttöön sopivaa öljyä. Ruokaöljyä en suosittele, koska se voi härskiintyä lastan pinnalla.


Nyt tämä puulasta on valmis siirtymään eteenpäin - ehkäpä juuri sinun kotiisi, ilahduttamaan, piristämään, tuomaan hieman taikaa arkeesi, koska sitähän ei voi koskaan olla liikaa!

Koivu kestää mainiosti kuumuutta ruoanlaitossa, mutta tiskikoneeseen sitä ei saa laittaa. Lasta ei nimittäin kestä pitkää likoamista vedessä. Voit pestä sen käsitiskiaineella ja vedellä ja se on ystäväsi pitkän aikaa! Puusta ei irtoa mitään myrkyllisiä aineita, joten voit käyttää sitä huoletta.