• Kauneutta Pohjoisen luonnosta
  • Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksiin
  • tilaukset postitetaan Kuusamosta 1-3 vuorokaudessa
  • Kauneutta Pohjoisen luonnosta
  • Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksiin
  • tilaukset postitetaan Kuusamosta 1-3 vuorokaudessa

Luoniva - Puulasta, kuplat

Varastossa
Toimitusaika: 4-6 päivä(ä)

Kuvaus

Etelä-Kuusamolaisesta koivusta valmistettu puulasta, jossa poltettuja kupla-kuvioita


Koko:

pituus noin 29 cm

leveys noin 4,5 cm

Materiaali: Koivu

Viiimeistely: Kevyesti pellavaöljyllä öljytty

Valmistettu: Käsityönä Kuusamossa

Määrä: 1 kappale tällä kuvituksella.


Kuplivaa kokkausta!

Toivottelee tämä iloisilla kuplilla polttokuvioitu puulasta.


Tämä puulasta on valmistettu Etelä-Kuusamolaisesta koivusta, joka on kaadettu samalla kun on tehty metsänhoidollisia töitä. Siitä olisi voinut tulla oikein hyvä koivuhalko, jolla voisi lämmittää taloa, mutta siitä tulikin keittiön käyttöesine.


Puusta valmistettu lasta on ympäristöystävällinen ja se on hellävarainen keittiön muille ruoanvalmistuksessa käytettäville esineille esimerkiksi paistinpannuille - pinnoitteet eivät naarmuunnu käytettäessä puulastaa.
Puulasta kestää hyvin kuumuutta, mutta ethän laita sitä astianpesukoneeseen - pitkä pesuaika ja voimakas pesuaine on sille liikaa! Käsinpesu astianpesuaineella ja vain mahdollisimman vähäinen liotus tarvittaessa ja puulasta on pitkäaikainen ystäväsi keittiöpuuhissa.

Ennen verstaaltamme lähtöä olemme öljynneet haarukan kevyesti pellavaöljyllä. Tarvittessa lastaa voi öljytä lisää suojataksesi sen pintaa.


Käsityönä valmistettu puulasta on saanut alkunsa Luonivan perustajan Tiinan isän verstaalla Etelä-Kuusamossa. Lasta kulkeutui Tiinan verstaalle, jossa sitä hieman hiottiin vielä sileämmäksi ja sitten puulastaan piirrettiin kuvioita. Tämä lasta sai koristuksekseen iloisia kuplia, jotka ovat saaneet inspiraationsa kevätpurosta, jossa lumien sulamisvesi iloisesti pärskyy kulkiessaan. Kuplat on polttokuvioitu vapaalla kädellä polttokolvilla. Kuvioinnin jälkeen puulasta sai ylleen ohuen kerroksen elintarvikekelpoista pellavaöljyä, jotta lastan pinta pysyisi hyvänä pitkään.