• Kauneutta Pohjoisen luonnosta
  • Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksiin
  • tilaukset postitetaan Kuusamosta 1-3 vuorokaudessa
  • Kauneutta Pohjoisen luonnosta
  • Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksiin
  • tilaukset postitetaan Kuusamosta 1-3 vuorokaudessa

Vastuullisuus

Kun on asunu elämänsä ensimmäiset vuodet maalla, kaukana keskustan humusta, on ympäristöä kunnioittava elämäntapa luonnollinen osa arkea. Sitä käyttää kaiken mahdollisimman tarkkaan hyödyksi, korjaa rikki menneet tavarat mieluummin kuin ostaa uutta ja hyödyntää lähimetsän antimia. Tämä sama elämäntapa näkyy myös yritystoiminnassa.

Poronsarvet saadaan paikallisilta porotiloita, läheltä. Suurin osa työkaluista ostetaan paikallisista kaupoista - läheltä. (ihan kaikkea ei Kuusamosta valitettavasti saa). Koruosat tilataan suomalaisilta toimijoilta - netin kautta.

Poro tiputtaa sarvensa joka vuosi, eikä eläimiä vahingoiteta sarvien takia. Mahdolliset hukkapalat viedään metsään, pienet jyrsijät napsivat ne parempiin suihin. Toki minimoimme hävikin: hieman pieleen mennyt, mutta käyttökelpoinen materiaali voi päätyä jatkojalostettuina uniikkeihin koruihin. Hirvensarvia löytyy joskus metsästä, mutta yleisimmin saamme niitä metsästäjiltä, kun he ovat kaataneet eläimen.

Viemme tilauksia kuljetukseen samalla, kun liikumme muutenkin asioilla tai välillä voimme lähteä vaikka pyöräretkelle ja samalla hoitaa tilauksia eteenpäin.

Käytämme pakkausmateriaaleissa mahdollisuuksien mukaan kierrätettyjä materiaaleja, esim. pahvilaatikoita tai suojamuoveja ja ethän säikähdä, jos tilauksesta löytyy joskus vaikka paikallislehden sivuja suojaa tuomassa. Metalliosia ja korulaatikoita tilaamme kerralla isomman satsin.