Sarvikorujen hoito-ohjeet
Kiitos, että olet valinnut luonnonmukaisen korun käyttöösi!
Poron- ja hirvensarvikorut ovat luonnonystävän luottokoruja ja oikein hoidettuina myös pitkäikäisiä.
Sarvikorut on syytä pukea yllesi viimeisenä - vaatteiden pukemisen, hiuslakkojen ym. muiden kemikaalien laiton jälkeen. Säilytä korujasi mieluiten korurasiassa, jossa ne eivät pääse hankauksiin muiden korujen kanssa.
Sarvi kestää hieman vettä, mutta en voi silti suositella käyttämään koruja uidessasi, saunoessasi tai käydessäsi suihkussa. Silloin pinta hieman pehmenee ja siihen voi tulla helposti esimerkiksi naarmuja. Lisäksi, pinta voi muuttua hieman tahmeaksi ja epätasaiseksi ollessaan kostea. Jos korussasi on käytetty liimaa, saattaa liimaus irrota kastuttuaan.
Ajan saatossa eri kemikaalit voivat värjätä sarvea. Myös oman ihosi bakteerit saattavat hieman muuttaa sarven sävyä - tämä on täysin yksilöllistä, riippuen henkilöstä joka koruja käyttää kuten myös sarvesta. Mutta ei pelkoa tästä, sävy muuttuu - jos muuttuu ollenkaan - pitkällä aikavälillä eikä sävy vaihdu mitenkään radikaalisti.
Kirurginterästä voi yleensä käyttää myös henkilöt, jotka ovat hopealle allergisia, lisäksi se on kestävämpää ja kovempaa kuin hopea. Kirurginteräs on hieman tummempaa, mutta se ei tummu enää lisää ajan saatossa. Jos kirurginteräs vaatii puhdistusta, voit pyyhkäistä sitä vaikka kostealla liinalla tai käyttää vesihanan alla. Kunhan muistat taas välttää sarviosien ylenmääräistä kastelua. Kirurginteräs sisältää nikkeliä, mutta sellaisessa muodossa, että se ei vapaudu materiaalista iholle.
Kaikki hopea tummuu/kellastuu ajan myötä, mutta ei hätää - hopeaa voi uudelleen kirkastaa. Siihen on olemassa erilaisia puhdistusliinoja ja aineita, mutta hopean kirkastamiseen on myös kotikonsteja. Voit laittaa palan foliota kuumuutta kestävään astiaan. Laita folion päälle tavallista suolaa ja kiehuvan kuumaa vettä. Upota hopeaosat suola-vesiseokseen ja kirkastuminen tapahtuu siinä ihan silmiesi alla. Muista välttää sarviosien kastumista!