• Kauneutta Pohjoisen luonnosta
  • Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksiin
  • tilaukset postitetaan Kuusamosta 1-3 vuorokaudessa
  • Kauneutta Pohjoisen luonnosta
  • Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksiin
  • tilaukset postitetaan Kuusamosta 1-3 vuorokaudessa

Materiaalit

Niin kuin sinäkin, niin myös kaikki korumme ovat uniikkeja, osien muodot ja värit vaihtelevat materiaalin mukaisesti. Lisämausteen antaa vielä käsityöläisyys, sillä jokainen korun osa sahataan ja hiotaan yksitellen. Käytämme tuotteissamme pääsääntöisesti luonnon materiaalejeja, jotka löytyvät lähimetsistä Kuusamosta. Metalliosat ovat joko hopeaa tai kirurginterästä, jotka tilaamme suomalaisilta toimijoilta.

Poronsarvi

Poron sarvi kasvaa hurjaa vauhtia, jopa 2 cm vuorokaudessa. Sanotaankin, että poron sarvi on maailman nopeimmin kasvavaa luuta. Niin uros- kuin naarasporotkin kasvattavat joka vuosi uudet sarvet. Hirvaat (urosporot) pudottavat sarvensa syksyllä ja vaatimet (naarasporot) keväällä vasottuaan. Poroja ei siis vahingoiteta korujemme valmistuksessa. Poronsarviosat kestävät vettä, mutta suosittelemme poistamaan korut aina ennen peseytymistä, saunomista ja uimista.

Hirvensarvi

Hirven- ja poronsarvista ei juurikaan huomaa eroa korumateriaalina. Hirvensarvi on ehkä hieman kovempaa ja lisäksi sen pinta on poronsarvea rosoisempaa.

Kirurginteräs

Kirurginteräs eli korkealaatuinen ruostumaton teräs sopii yleisesti herkkäihoisille sekä allergisille henkilöille. Kirurginteräs on hieman tummempaa kuin hopea, eikä sen väri muutu käytössä. Kirurginteräs on myös kestävä materiaali. Välillä kirurginteräskoruja voi puhdistaa laimealla pesuaineella ja lämpimällä vedellä. Kirurginteräksessä on nikkeliä, mutta sellaisessa muodossa, josta se ei pääse vapautumaan ihoon.

Hopea (925)

Käyttämämme hopea on ns. sterlinhopeaa, jossa 92,5 % on hopeaa ja loput 7,5 % muita metalleja esim. kuparia, sinkkiä ja platinaa. Pelkkä hopea olisi liian pehmeää korujen valmistukseen. Koukuissamme on leima hopean aitouden tunnistamiseksi. Hopea voi tummua ajan saatossa, mutta sen voi puhdistaa esimerkiksi hopeanpuhdistusaineella.