• Kauneutta Pohjoisen luonnosta
  • Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksiin
  • tilaukset postitetaan Kuusamosta 1-3 vuorokaudessa
  • Kauneutta Pohjoisen luonnosta
  • Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksiin
  • tilaukset postitetaan Kuusamosta 1-3 vuorokaudessa

Muut tuotteet

Muut luonnon tuotteet

Luonto on iso inspiraation ja erilaisten materiaalien lähde. Luonivan tärkein materiaali on kuusamolaisilta porotiloilta ja metsistä löytyvä poronsarvi. Kuten myös metsästäjiltä saatava ja samaten luonnosta löytyvä hirven sarvi. Hirvet ja porot tiputtavat sarvensa joka vuosi ja alkavat sitten taas kasvattamaan pikku hiljaa uusia sarvia.

Sarvi on todella monipuolinen ja kestävä materiaali, mutta kaikki sarvet eivät käy kaikenlaiseen työhön. Joihinkin tuotteisiimme on tärkeää saada sarvia, joissa on kaunis sarven pinta, koska se on isossa roolissa esimerkiksi jossain koruissa tai avaimenperien osissa. Joissakin tuotteissa tärkeintä on, että sarvessa ei ole paljon niin kutsuttua sasua, eli sarven keskellä olevaa pehmeämpää ja huokoisempaa ainesta.

Siksi erilaisten sarvitöiden ensimmäinen työvaihe onkin oikeanlaisen sarven löytäminen. Vaikka sarvimateriaali löytyykin meiltä yleensä melko runsaasti, saa tähän sarven etsintään kulumaan yllättävästi aikaa. Päällepäin oikeanlainen sarvi saattaakin sisältä olla käyttökelvotonta.

Poronsarvesta on perinteisesti valmistettu erilaisista sarven paloista koottuja yksinkertaisia avaimenperiä tai koruja. Luonivan tyyli on yleensä yksityiskohtaisempi ja viimeistellympi. Ja asiakkaiden toiveista voimme valmistaa monenlaisia sarvituotteita.

Poronhoito on Kuusamossa yksi tärkeä elinkeino, mutta muualla maailmalla poroja asustelee vähemmän. Poronsarvituotteet ovatkin siksi melko eksoottisia ja monet matkailijat ovat löytäneet meidänkin korut tuliaisviemisiksi kotiinsa. Tuliaisten on helppo olla pieniä, niinkuin meidän korumme tai avaimenperät poronsarvesta ovat.

Toivottavasti myös sinä löydät valikoimastamme jotain mukavaa joko ihan itsellesi, lahjaksi miehelle tai naiselle tai tuliaiseksi.